امروزه افراد برای عقب نیفتادن از تورم موجود در بازار سعی میکنند روشهای مختلف سرمایه گذاری را امتحان کنند اما ازاینبین سرمایهگذاری در مسکن به نسبت سرمایهگذاریهای دیگر کمی مطمئنتر است. اما باید بدانید این نوع از سرمایهگذاریها نیز دارای دردسرهای زیادی است و باید قبل از ورود به این بازار به معایب آن نیز دقت نمایید. با ما همراه باشید تا بیشتر با معایب سرمایه گذاری در مسکن آشنا شوید.
-
مقدمه
-
مقایسه بازارهای سرمایهگذاری
-
مزایای خرید مسکن چیست؟
-
با معایب سرمایه گذاری در مسکن آشنا شوید
-
سخن پایانی
امروزه افراد برای عقب نیفتادن از تورم موجود در بازار سعی میکنند روشهای مختلف سرمایه گذاری را امتحان کنند اما ازاینبین سرمایهگذاری در مسکن به نسبت سرمایهگذاریهای دیگر کمی مطمئنتر است. اما باید بدانید این نوع از سرمایهگذاریها نیز دارای دردسرهای زیادی است و باید قبل از ورود به این بازار به معایب آن نیز دقت نمایید. با ما همراه باشید تا بیشتر با معایب سرمایه گذاری در مسکن آشنا شوید.
این روزها بیشتر افراد به دنبال سرمایهگذاری هستند و هر یک به نحوی درگیر این موضوع هستند. بعضی از افراد وارد بازار بورس شدهاند، برخی وارد بازار خودرو و برخی دیگر بازار مسکن را برای سرمایهگذاری انتخاب کردهاند. هر یک از این روشها اگر بهصورت اصولی و دقیق بررسی نشود میتواند غیرقابل جبران باشد. برای ورود به سرمایهگذاری در مسکن فرد باید قبل از هر کاری اولویتهایش را مشخص نماید. بهعنوان مثال قبل از هر کاری فرد باید سبک زندگی، اولویتهای شخصی و میزان ریسکپذیری خود را مشخص نماید و سپس طبق آن قدمهای بعدی را بردارد.
زمانی که شما بهعنوان یک سرمایهگذار وارد بازار بورس میشوید معمولاً با خرید سهم در بخشی از شرکت و یا کارخانهای که سهام آن را خریدهاید سهیم میشوید. بهعبارتدیگر اگر یک شرکت صد هزار سهم در بورس دارد و شما تنها هزار سهم از آن را خریداری کردهاید یعنی از این به بعد یک درصد از این شرکت متعلق به شماست و شما در سود و زیان آن شریک هستید. در نقطه مقابل اگر سرمایهگذاری را در مسکن انجام دهید میتوانید مسکن را به رهن و اجاره دهید و یک منبع درآمدی جدید برای خود بسازید.
بهتر است قبل از وارد شدن به بازار سرمایه برای درگیر نشدن با معایب سرمایه گذاری در مسکن بهصورت کامل با اصول سرمایه گذاری آشنا شوید. منظور از سرمایهگذاری در تمامی جوامع به این معنا است که فرد محصول، ارز و یا ملکی را خریداری میکند به امید اینکه در آیندهای نزدیک ارزش آن بیش از ارزشی باشد که در قبال آن هزینهای پرداخت کرده است. بیشتر افراد بهخصوص افرادی که میزان ریسکپذیری کمتری دارند ترجیح میدهند سرمایهگذاری در مسکن را انتخاب کنند زیرا به نسبت سرمایهگذاریهای دیگر احتمال شکست کمتری دارد. در ادامه سعی کردهایم مزایای خرید مسکن را بررسی کنیم.
زمانی که تصمیم به سرمایهگذاری در مسکن میگیرید میتوانید خیلی سریع و بدون انجام پروسههای اداری اقدام به خرید یک مسکن کنید، با توجه به آینده سرمایه گذاری در مسکن، خیال افراد در این خصوص هم راحت خواهد بود. همچنین معمولاً بیشتر افراد در هر قشری میتوانند وارد بازار مسکن بشوند زیرا مانند برخی دیگر از بازارهای سرمایهگذاری نیاز به دانستن اصول و اطلاعات پیچیده ندارد. یک نکته جالب که بیشتر کارشناسان به آن معتقدند این است که بیشتر افراد از دوران کودکی به یاد دارند که بیشتر افراد در زمینه خرید ملک و مسکن موفق بودهاند و به همین دلیل این موضوع در ذهن آنها نهادینه شده است.
سرمایهگذاری در حوزه مسکن جزو سرمایهگذاریهایی است که میتوان بلافاصله بعد از خرید از آن کسب درآمد کرد و همین جریان اقتصادی باعث میشود که افراد به این نوع از سرمایهگذاری بیشتر اعتماد کنند.
زمانی که فرد قصد سرمایهگذاری در مسکن را دارد میتواند بهصورت مستقیم تحقیقات لازم را انجام دهد و متوجه معتبر بودن روند کاری بشود. در حالی که در موارد دیگر مانند سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتالی این امکان وجود ندارد و هرلحظه احتمال کلاهبرداری وجود دارد. البته در زمینه سرمایهگذاری در مسکن نمونههای زیادی از کلاهبرداری مشاهده میشود که دلیل اصلی آنها دقت نکردن افراد است.
یکی از امتیازهای خرید مسکن این است که افراد میتوانند با سند ملکی خود وام بگیرند. بانکهای مختلف در سطح کشور هستند که با توجه به میزان ارزش ملک و تقاضای افراد وام موردنیاز را به افراد میدهند. وامهای رایج برای خرید مسکن شامل وامهای مسکن یکم، وام جعاله مسکن، وام مسکن برای بافت فرسوده و وام مسکن با خرید اوراق بهادار است.
یکی از مزیتهای مهم و اصلی زمین مناسب برای سرمایهگذاری این است که همسو با میزان سرمایه افراد است. این در حالی است که سرمایهگذاری در زمینههایی مانند خرید دلار در معرض فراز و نشیبهای تورم قرار میگیرد. همچنین در سرمایهگذاری در مسکن فرد میتواند بهتنهایی اقدام به خرید کند و نیازی به سپردن آن به افراد دیگر ندارد.
سرمایهگذاری در مسکن در کنار مزایایی که دارد دارای معایبی است که فرد باید قبل از وارد شدن به این عرصه با آنها آشنا شود. در زیر به معایب سرمایه گذاری در مسکن اشارهکردهایم:
زمان زیاد: اگر فردی میخواهد درزمینه سرمایهگذاری در مسکن وارد شود باید بداند قبل از سرمایهگذاری باید وقت زیادی را برای انتخاب بهترین مسکن بگذارد در غیر این صورت ممکن است در کمترین زمان متوجه ضررهای غیرقابل پیشبینی شود. جالب است بدانید یکی از معایب سرمایه گذاری در مسکن این است که افراد بعد از سرمایهگذاری باید بهصورت مداوم در جریان امور مانند فاضلاب، لولهکشی، برق و مواردی ازایندست باشند و یا حتی اگر فرد سرمایهگذاری را بر روی زمین و یا ملکی انجام دهد که این موارد را نداشته باشد باید مراقب کلاهبرداری و یا سوءاستفاده کلاهبرداران باشد.
هزینههای مداوم: یکی از بارزترین معایب سرمایه گذاری در مسکن این است که فرد بعد از خرید مسکن باید هزینههایی مانند پرداخت قبوض برق، آب، گاز، تلفن و شارژ ساختمان را بهصورت مداوم انجام دهد. اگر قصد دارید که بعد از سرمایهگذاری هزینهای را متحمل نشوید بهتر است سریعاً بعد از خرید مسکن آن را به اجاره بدهید در غیر این صورت باید هزینههای زیادی را متحمل شوید.
ریسک پایین: اگر به دنبال ریسک بالا هستید بهتر است به روشهای دیگر سرمایهگذاری بیندیشید زیرا در این مورد احتمال بالا رفتن آنی هزینهها بسیارکم است.
سرمایهگذاری یکی از روشهای پیشنهادی گروه های ملک برای بالا بردن درآمد و ثروت افراد است از اینرو بیشتر افراد سعی میکنند با سرمایهگذاری سپردههای خود را افزایش دهند. یکی از روشهای سرمایهگذاری، سرمایهگذاری در مسکن است که این سرمایهگذاری دارای مزایا و معایبی است. اگر قصد دارید در این روش از سرمایهگذاری موفق شوید بهتر است با معایب سرمایهگذاری در مسکن که شامل زمان زیاد، هزینههای مداوم و ریسک پایین است، آشنا شوید.